Bestrating

Om optimaal gebruik te kunnen maken van uw tuin is de juiste bestrating erg belangrijk. Niet alleen om alle plekken in uw tuin toegankelijk te maken, maar het is ook belangrijk voor de uitsraling van uw tuin. Binnen de bestrating van een tuin maken we onderscheid tussen reguliere bestrating en sierbestrating. Reguliere bestrating is vaak een oprijlaan of parkeerplaats. Bij sierbestrating gaat het vaak over het aanleggen van een terras of tuinpad.

Tuinbestrating kan met vele verschillende soorten materialen gelegd worden. De eerste keuze die u  moet maken is of u voor een onverharde, halfverharde of verharde bestrating kiest. Bij functionele tuinbestrating wordt in de meeste gevallen gekozen voor verharde bestrating van stevige stenen of klinkers. In het geval van sierbestrating van een terras of looppad kunt u ook kiezen voor een onverharde of halfverharde variant in combinatie met bijvoorbeeld grind, split, houtsnippers of kiezels. Omdat de mogelijkheden voor het gebruik van verschillende materialen eindeloos zijn helpen wij u graag met het maken van de juiste keuze.

De aanleg van een goede bestrating vereist een goede planning. Het begint met het ontwerp hoe de bestrating eruit moet komen te zien. Vervolgens wordt er samen met u bepaald welke materialen we gaan gebruiken. Wanneer het aanleggen van de bestrating begint wordt eerst de ondergrond geëgaliseerd, waarna de bestrating gelegd kan worden. Uiteindelijk  worden de eventuele voegen gevuld en als laatste wordt de bestrating netjes afgewerkt voordat uw nieuwe terras, tuinpad of oprijlaan wordt opgeleverd.