Tuinaanleg

Nadat er een duidelijk tuinontwerp naar voren is gekomen waarin u al uw wensen hebt kunnen verwerken volgt het aanleggen van de tuin. Bij het aanleggen van de tuin komt veel meer kijken dan alleen beplanting. De bestrating, schuttingen, vijvers en verlichting worden ook meegenomen.

Wanneer de ondergrond is aangebracht kan de beplanting, bestrating en het plaatsen van de overige tuinelementen plaatsvinden. Omdat we u zo min mogelijk tot last willen zijn tijdens de werkzaamheden zullen we van tevoren samen met u doornemen wanneer we wat doen. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. We zorgen er natuurlijk voor dat het groenafval dat overblijft tijdens de aanleg van uw nieuwe tuin netjes wordt afgevoerd, en we zullen de tuin pas bij u opleveren wanneer deze volledig klaar is.

Het belangrijkste bij het aanleggen van een tuin is de ondergrond. De ondergrond vormt de voedingsbasis voor de beplanting die in de tuin gaat komen. Afhankelijk van de beplanting die er in de tuin komt, kan het zijn dat er op verschillende plekken in de tuin andere ondergrond wordt aangebracht. Verder kan de ondergrond ook belangrijk zijn voor de bestrating die gelegd moet worden. Wanneer er niet goed gedacht wordt aan de ondergrond van de tuin kunnen planten dood gaan of kan uw tuinpad verzakken.

Een goede ondergrond vergroot ook het  onderhoudsgemak en de levensduur van uw tuin. Om uw tuingenot nog verder te verhogen maken wij alleen gebruik van de hoogste kwaliteit planten, bestrating en materialen.

Tuinonderhoud

Niet elke tuin heeft evenveel onderhoud nodig. Sommige tuinen hebben specifieke eisen wanneer het op onderhoud aan komt. In een tuin met veel sierbestrating zal en groot deel van het onderhoud betrekking hebben op onkruid verdelging. Een gazonrijke tuin vraagt veel aandacht aan het gezond en netjes gemaaid houden van de grasmat. Een tuin met diverse planten vraagt daarentegen weer zeer specifiek en intensief onderhoud.

Naast de verschillen tussen het onderhoud van verschillende tuinen is er ook de variatie in frequentie van onderhoud. U kunt bij ons terecht voor volledig onderhoud door middel van een contract, maar het is ook mogelijk om ons in te schakelen voor eenmalig onderhoud voor een voor- of najaarsbeurt of wanneer er planten zijn die niet willen groeien.

Goed onderhoud zorgt voor een levendige tuin die in elk seizoen zijn eigen charme heeft. In het voorjaar en de zomer staat de tuin in bloei en kan dit een oase zijn voor verschillende kleine dieren. Tijdens het najaar kunt u genieten van alle verschillende kleuren in uw tuin, en in de winter krijgt uw tuin weer een volledig nieuw uiterlijk.

Wanneer er gekozen wordt voor een volledig onderhoudsprogramma bepalen we samen met u in welke regelmaat er onderhoud moet plaatsvinden in de tuin. Naast seizoensgebonden onderhoud zorgen we ervoor dat planten en heggen periodiek gesnoeid zullen worden. Daarnaast zorgen we voor regelmatige bemesting van de grond en ook onkruidbestrijding kunt u aan ons overlaten. Het onderhoudsprogramma wordt volledig op uw tuin en uw wensen aangepast.